Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljeni zaštitnici Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, svečano je u utorak, 5. srpnja proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Večernje misno slavlje predvodio je fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca.

Ocrtavajući život i djelo dvojice svete braće rodom iz Soluna koji su postavili temelje slavenskoj književnosti te su prijevodom liturgijskih i biblijskih knjiga udarili temelje slavenskoj pismenosti fra Siniša je posvijestio kako trebamo Bogu biti zahvalni za njih, moliti njihov zagovor da svi kršćani poput njih budu apostoli koji će svoju vjeru živjeti u konkretnom životu, biti svjedoci Kristova Evanđelja.

„Pozvani smo poučavati druge o kršćanstvu, a da bi to mogli moramo biti u Kristovoj školi evanđelja, ne uzimati samo ono što nama odgovara, nego prihvatiti i živjeti cjelovito Evanđelje. Molimo zagovor današnjih svečara da nam pomognu da budemo više Božji“, poručio je uz ostalo fra Siniša.