Budi dio naše mreže
Izbornik

Proštenje na svetkovinu Presvetog Trojstva u Slunju

Slunj (IKA)

Na svetkovinu Presvetog Trojstva, naslovnika slunjske župe, 7. lipnja, središnje misno slavlje predslavio je don Milenko Majić.

Vojni kapelan u vojnoj kapelaniji bl. Ivan Merz kod Slunja don Milenko Majić u propovijedi je progovorio o Presvetom Trojstvu kao o jednom od najvećih otajstava naše vjere prema kojem se iskazuje Božja ljubav prema čovjeku. Otac u tom otajstvu ima ulogu Stvoritelja, Sin ulogu Otkupitelja, a Duh Sveti Spasitelja. Zaključio je kako svaki dio Trojedne osobe ima svoju ulogu za one ljude koji žele biti dionici Božje ljubavi.

Koncelebrirali su domaći župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić, župnik Cetingrada vlč. Stanko Smiljanić, uz asistenciju đakona Domagoja Tujmera. Pjevanje je za orguljama predvodila gđa. Anka Čuić. Narod je molio i pjevao dotaknut Božjom milošću.

Župnik mons. Pecić, izvijestio je vjernike o velikom događaju naredne nedjelje kada će župna zajednica biti bogatija za nove krizmanike. Župnik je ranije, u 8 sati, predslavio jutarnju misu uz đakona Domagoja Tujmera.