Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slunj

Obilježena 31. godišnjica progonstva Slunjana

Tridesetprva godišnjica progonstva Slunjana obilježena je u srijedu 16. listopada 2022. komemoracijom kod spomenika poginulim braniteljima, kolonom sjećanja gradskim središtem i misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Oproštajna misa slunjskog župnika i dekana mons. Mile Pecića

U nedjelju, 28. kolovoza u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju svoju posljednju oproštajnu misu predslavio je mons. Mile Pecić, župnik Slunja i Blagaja posljednjih 36 godina. Uz mons. Pecića suslavio je župni vikar u Gospiću i nekadašnji župnik Cetingrada Stanko Smiljanić, a na misi je bila i s. Ana Marija Rakocija, provincijalna poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Presveto Trojstvo proslavljeno u Slunju

Presveto Trojstvo naslovni je patron župe Slunj, a 12. lipnja središnje misno slavlje predslavio je župni vikar župe Navještenja BDM iz Gospića Stanko Smiljanić u suslavlju župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića i umirovljenog svećenika mons. Marijana Ožure.

Božićni koncert KUD-a Korana iz Slunja

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju na blagdan Nevine dječice u utorak 28. prosinca održan je božićni koncert Mješovite pjevačke skupine „Lovor“ KUD-a Korana iz Slunja, a uz njih su nastupili i gosti iz Ogulina, vokalni ansambl KUD-a Klek.

Biskup Križić predvodio misu na 30. obljetnicu pada Slunja i progonstva Slunjana

Programom “Da se ne zaboravi” u utorak, 16. studenoga u Slunju je obilježena 30. godišnjica sloma obrane toga grada i progona oko 15.000 građana, koji su se vratili tek s pobjedonosnom vojno-redarstvenom operacijom Olujom 1995. godine. Koncelebriranu misu u crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Tijelovo u Slunju

Slunj je svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove proslavio svečanom misom koju je predvodio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić.

Uskrsni ponedjeljak u Slunju

Na Uskrsni ponedjeljak prethodna dva desetljeća sada pokojni gospićko-senjski biskup Mile Bogović redovito je pohodio Slunj, svoje rodno mjesto i predvodio misu. To je i ove godine, 5. travnja na početku mise spomenuo župnik mons. Mile Pecić istaknuvši da je još puno toga biskup Bogović kao plodni povjesničar planirao napisati za povijest slunjskog kraja.

1 2 3