Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slunj

Presveto Trojstvo proslavljeno u Slunju

Presveto Trojstvo naslovni je patron župe Slunj, a 12. lipnja središnje misno slavlje predslavio je župni vikar župe Navještenja BDM iz Gospića Stanko Smiljanić u suslavlju župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića i umirovljenog svećenika mons. Marijana Ožure.

Božićni koncert KUD-a Korana iz Slunja

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju na blagdan Nevine dječice u utorak 28. prosinca održan je božićni koncert Mješovite pjevačke skupine „Lovor“ KUD-a Korana iz Slunja, a uz njih su nastupili i gosti iz Ogulina, vokalni ansambl KUD-a Klek.

Biskup Križić predvodio misu na 30. obljetnicu pada Slunja i progonstva Slunjana

Programom “Da se ne zaboravi” u utorak, 16. studenoga u Slunju je obilježena 30. godišnjica sloma obrane toga grada i progona oko 15.000 građana, koji su se vratili tek s pobjedonosnom vojno-redarstvenom operacijom Olujom 1995. godine. Koncelebriranu misu u crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Tijelovo u Slunju

Slunj je svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove proslavio svečanom misom koju je predvodio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić.

Uskrsni ponedjeljak u Slunju

Na Uskrsni ponedjeljak prethodna dva desetljeća sada pokojni gospićko-senjski biskup Mile Bogović redovito je pohodio Slunj, svoje rodno mjesto i predvodio misu. To je i ove godine, 5. travnja na početku mise spomenuo župnik mons. Mile Pecić istaknuvši da je još puno toga biskup Bogović kao plodni povjesničar planirao napisati za povijest slunjskog kraja.

Biskup Bogović predvodio misu za Dan grada Slunja

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je u srijedu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu povodom Dana grada Slunja. Na taj dan je prije 25 godina došlo do oslobađanja ovog grada u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluji.

1 2