Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijal Dadić susreo se s humanitarcima iz Njemačke

Sarajevo (IKA)

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić susreo se na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u srijedu 14. rujna, s izaslanstvom humanitarnih djelatnika iz Mannheima, Mosbacha, Heidelberga i Freiburga u Sarajevu.

Izaslanstvo su predvodili humanitarna djelatnica i višegodišnja voditeljica Podružnice „Kruh sv. Ante“ u Njemačkoj Brigitte John te svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelje Hrvatske katoličke misije Mannheim-Mosbach vlč. Robert Ružić. U izaslanstvu je također bila koordinatorica među misijama drugih materinjih jezika u nadbiskupiji Freiburg s. Theresita Hettich, dekan u Mannheimu preč. Karl Jung, Bernhard John te tajnica u misiji Ruža Đordić-Marošević.

Provincijal Dadić im je prigodom prijema srdačno zahvalio za višegodišnji doprinos na humanitarnom i karitativnom planu za potrebite i nevoljne ljude, posebno tijekom i poslije rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. „Da nije bilo Vas i velikodušne pomoći iz Njemačke, povratak, ali i život Hrvata u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine i u mjestima gdje pastoralno i karitativno djeluju franjevci Bosne Srebrene bi bio mnogo teži“, istaknuo je.

Brigitte John zahvalila je fra Zdravku za lijep i srdačan prijem te je posebno zahvalila svim franjevcima koji su tijekom njezinog višegodišnjeg rada doprinijeli da preko humanitarne pomoći mogu zajednički uključiti, spojiti i upoznati toliko dobrih i plemenitih ljudi u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i na taj način realizirati važne projekte od kojih su i danas neki aktualni.

Ravnatelj Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“ fra Pero Karajica tijekom susreta s njemačkim humanitarcima predstavio je aktualne projekte koji se i danas provode pod okriljem te organizacije. Govorio je o projektima pučkih kuhinja, Franjevačkog studentskog doma, studentskih i đačkih stipendija, obnove obiteljskih kuća na potresom stradalim područjima u Hrvatskoj, centra za traumu i rehabilitaciju i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju u Poliklinici za djecu „Zlatni cekin“ u Slavonskom Brodu.

Službeni dio susreta završen je uručivanjem prigodnih darova i zajedničkim objedom u prostorijama Provincijalata.