Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijal Šteko i dr. Čović razmotrili odnose Crkve i države te niz aktualnih pitanja

Mostar (IKA)

Susret provincijala Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM dr. fra Miljenka Šteke i predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragana Čovića održan je u četvrtak 3. prosinca u Mostaru.

U otvorenom razgovoru provincijal Šteko i predsjednik Čović razmotrili su odnose Crkve i države, kao i brojna aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti koje su odlučujuće za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH, posebno ona prisutna danas među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Razmijenjena su mišljenja i o političkom stanju u BiH, provedenim lokalnim izborima, a posebno o pripremi i izbornim aktivnostima za grad Mostar. Izbori će se održati nakon 12 godina te će se vratiti pravo građanima da na demokratski način iskažu svoju volju.

Drugačijim i odgovornijim pristupom, međusobnim uvažavanjem, kao jedinoj istinskoj multikulturalnoj sredini u Bosni i Hercegovini, gradu Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje, potvrdili su sugovornici.

Nakon otvorenog razgovora te razmjene viđenja aktualnog stanja, sugovornici su se složili kako se mora uložiti maksimalni napor u ostvarenju poruka dobrobiti svih kategorija društva, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.