Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijski susret ministranata i dječjih zborova u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Susret ministranata i dječjih zborova župa u kojima djeluju fratri Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša održan je u subotu 28. svibnja 2022. u Župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu.

Na susretu su sudjelovali ministranti i članovi župnih dječjih zborova iz Žup sv. Josipa Radnika iz Belišća, Župe sv. Benedikta i Žalosne Gospe iz Kloštra Podravskog, Župe sv. Mihaela iz zagrebačkih Gračana, Župe sv. Franje Asiškog iz Rijeke i Župe bl. Alojzija Stepinca iz Ogulina.

Nakon okupljanja susret je započeo svetom misom koju je predvodio provincijski ministar fra Ivo Martinović. Ministrirala su po tri ministranta iz svake župe, a pjevali su dječji zbor iz Kloštra Podravskog i zbor „Franjina radost“ koje čine djeca iz Dinjevca i Prugovca pod vodstvom časne sestre Katarine.

Nakon mise održan je ministrantski kviz u kojem su sudjelovali predstavnici svake župe. Kviz je imao nekoliko krugova iz različitih područja. Voditelj kviza bio je fra Branko Janjić koji je animirao cijeli susret, a svi ministranti su pokazali visoku razinu znanja o životu Svete obitelji, sv. Josipu, te poznavanje liturgije. Tijesnom pobjedom prvu nagradu su odnijeli ministranti iz Kloštra Podravskog, drugi su bili ministranti iz Rijeke, a treći iz Gračana.

Nakon ministrantskog kviza uslijedili su nastupi dječjih zborova iz Belišća, Rijeke, Kloštra Podravskog, te Dinjevca i Prugovca, a svaki od njih se predstavio s dvije pjesme od kojih je jedna bila posvećena sv. Josipu, a druga po izboru. Po završetku nastupa uslijedilo je uručivanje nagrada pobjednicima u kvizu i zahvala dječjim zborovima, i domaćinima susreta. Nakon toga je uslijedio ručak u župnoj dvorani, i zajedničko druženje djece. Nažalost radi jakog kišnog nevremena nije bilo moguće održati sportski dio susreta – turnir u nogometu i graničaru, pa su se djeca družila i upoznavala u dvorani crkve, sklapala nova prijateljstva i dogovarali nove susrete.

Zahvalni domaćinima ogulinskom župniku fra Mirku Kralju i Župi Bl. Alojzija Stepinca, i što se nakon dvije godine stanke zbog pandemije Provincijski susret ponovno održao, sudionici su se rastali u popodnevnim satima u iščekivanju idućeg druženja.