Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi sastanak novoga Nacionalnog vijeća Frame BiH

Mostar (IKA/KTA)

Prvi sastanak Nacionalnog vijeća Franjevačke mladeži BiH u sazivu 2021./2023. održan je 19. lipnja u prostorijama franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Na sastanku su se okupili svi članovi Nacionalnog vijeća: Anđela Marić kao nacionalna predsjednica, Josipa Jelavić kao nacionalna potpredsjednica, Petra Bračić kao nacionalna voditeljica formacije, Ilijana Manđeralo kao nacionalna tajnica, Iva Nikolić kao nacionalna blagajnica i Helena Paradžik kao međunarodni delegat. Uz navedene je bila prisutna i Ana Marija Nuić kao područna predsjednica Frame Hercegovina, dok je područna predsjednica Frame Bosne Srebrene Ana Jurić izostala iz opravdanih razloga. S vijećem su bili i nacionalni duhovni asistent Frame BiH, a ujedno i područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović i područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Marin Karačić, piše portal FRAMA OFS.

Nakon usvajanja predloženoga dnevnog reda sastanka i međusobnog boljeg upoznavanja, prva točka bila je organizacija Nacionalne humanitarne akcije. Usvojeno je da se Nacionalna humanitarna akcija nastavi održavati u razdoblju od blagdana sv. Franje do mjeseca studenoga. Sljedeća točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalne molitvene akcije koja će se održati ove godine pred došašće. Bilo je riječi i o organizaciji Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame koje će se održati u Visokom. Vijeće je okvirno dogovorilo program i vrijeme Nacionalnog seminara. Razgovaralo se također o projektu kumstva preko misijskih organizacija u Africi.

Nakon radnog dijela sastanka članovi Nacionalnog vijeća zajedno s duhovnim asistentima nastavili su  druženje.