Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi utorak pobožnosti sv. Antunu u Lapadu

Dubrovnik (IKA)

Pobožnost 13 utoraka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga počela je 14. ožujka 2023. u lapadskoj crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku.

Pobožnost prvog utorka predvodio je župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Katunima i Kreševu don Mijo Grozdanić.

U propovijedi je istaknuo kako je lijepo doživjeti oproštenje te da s početkom pobožnosti želi svakome da doživi istinsko oproštenje koje Bog daje, a koje se može doživjeti živeći sakramente koji daju snagu za život i nošenje s teškoćama.

Također, poručio je da kada se izabire štovati sv. Antuna, da ga se ne štuje samo na način da od se od njega traži i moli različite milosti, već da mu vjernik dopusti da ga vodi te tako, sljedeći njegov primjer, dođe u Kraljevstvo Božje.

Pred kraj euharistijskog slavlja župnik don Robert Ćibarić zahvalio je propovjedniku Grozdaniću za dolazak u Župu sv. Mihajla i predvođenje početka pobožnosti 13 utoraka koja je važna vjernicima i koji se rado okupljaju u velikom broju moliti zagovor sv. Antuna.

Župnik Ćibarić najavio je da će u lipnju trodnevnicu sv. Antunu također predvoditi don Mijo.

Završni blagoslov udijeljen je s moćima sv. Antuna prvog stupnja (ex massa corporis tj. od samog tijela) koje se čuvaju u srebrnom moćniku u lapadskoj župi od 2018. godine.

Euharistijskom slavlju prethodila je svečana liturgija Večernje.

Svakog utorka do svečevog blagdana u lapadskoj crkvi će se moliti pobožnost u isto vrijeme, pola sata prije večernje mise, a ujutro s početkom u 6:45.