Budi dio naše mreže
Izbornik

Radio Ognjišče i HKR - susret dva prijateljska radija

Zagreb (IKA)

Sjedište Hrvatske katoličke mreže, u sklopu koje djeluje i Hrvatski katolički radio, posjetila je 6. prosinca ekipa Radio Ognjišča, prijateljske katoličke radijske postaje iz Slovenije predvođena glavnim urednikom mons. Francijem Trstenjakom.

Domaćini, ravnatelj HKM-a mons. Fabijan Svalina i glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić kolegama su predstavili koncept rada Hrvatske katoličke mreže u koju je od srpnja ove godine integriran, uz IKA-u, i HKR. I u ovom susretu do izražaja je došla prijateljska suradnja koju Radio Ognjišče i HKR grade od svojih početaka. To na poseban način dolazi do izražaja u slovensko-hrvatskim hodočašćima (Marija Bistrica, Brezje, Trsat, Ptuj, Ludbreg, Stična), u crkvenim i europskim temama koje, u različitim prigodama, razmjenjuju u programu.

Ekipa Radio Ognjišča susrela se i s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem.

Radio Ognjišče osnovala je Udruga “Ognjišče” 1993. godine. Emitiranje su započeli 5. lipnja 1994. iz studija u Kopru. Bila je to lokalna razina. Nakon nekoliko mjeseci, 24. studenoga te godine njihov program postaje 24-satni i emitira se iz studija u Ljubljani za cijelu Sloveniju. Od prvoga dana do danas ostvaruju poslanje – putem radijskog programa navijestiti Evanđelje. Iz godine u godinu njihov evangelizacijski rad postaje sve rašireniji. Danas su dostupni, osim u zemaljskom programu i putem interneta, te na satelitu.