Budi dio naše mreže
Izbornik

Raspored slavlja kojima će predsjedati Papa

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice, osim što je objavio raspored nadolazećih Papinih pohoda Trstu (Italija), jugoistočnoj Aziji i Oceaniji te europskim zemljama Luksemburgu i Belgiji, objavio je i raspored liturgijska slavlja za svetkovinu svetih Petra i Pavla te je najavio konzistorij o procesima kanonizacija.

Papini pohodi započinju pastoralnim pohodom talijanskom gradu Trstu početkom sljedećeg mjeseca tijekom kojeg će se održati i Talijanski katolički socijalni tjedan. Tijekom toga posjeta 7. srpnja očekuje se da će se Sveti Otac susresti i s migrantima te drugim marginaliziranim osobama.

Zatim Papa odlazi na dva apostolska pohoda izvan Italije. Prvi pohod, od 2. do 13. rujna, planiran je za jugoistočnu Aziju i Oceaniju, a Papa će pohoditi Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur. Krajem mjeseca, od 26. do 29. rujna, papa Franjo boravit će u jednodnevnom pohodu Luksemburgu, a zatim odlazi u Belgiju, gdje će sudjelovati u proslavama obilježavanja 600. obljetnice osnutka katoličkih sveučilišta u Leuvenu i Louvain-la-Neuveu.

U liturgijskom kalendaru navedeno je da će papa Franjo predvoditi i svetu misu o svetkovini svetih Petra i Pavla, 29. lipnja, a tijekom te mise papa će blagosloviti palije za nove nadbiskupe metropolite.

Dana 1. srpnja papa Franjo održat će Redoviti javni konzistorij o procesima kanonizacija.