Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Molitveno bdjenje uoči svećeničkog ređenja

Rijeka (IKA)

„Mreža koja vam je dana je vjera“, poručio je riječki nadbiskup Mate Uzinić šestorici đakona na molitvenom bdjenju uoči svećeničkog ređenja, u petak 19. travnja u katedrali sv. Vida u Rijeci, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.

Osvrćući se na pročitani evanđeoski ulomak (Mk 1, 16-20) potaknuo ih je da im svećeničko poslanje bude usklađeno s vjerom koju će te večeri ispovijediti, mrežom u koju će ‘loviti’ ljude i izvlačiti ih iz morskih sila zla i voditi ih prema vječnom životu. „Stavljam vas u službu spašavanja“, poručio im je nadbiskup.

Na molitvenom bdjenju koje je glazbeno animirao bend duhovne obitelji Omnia Deo, okupio se lijep broj vjernika, a dirljivo svjedočanstvo iznio je ređenik Kristijan Pandl. Teški trenuci koji su ga pratili još od djetinjstva, gorčina koju je zbog toga u sebi nosio, obilježili su njegov život do svećeničkog poziva.

Bili su, kako je ređenik kazao, Božja priprema za ovaj poziv i teške situacije koje će moći razumjeti kod drugih koji mu budu poslani na putu njegovog svećeničkog poslanja. „Bog za svakoga ima plan. Pustite Isusa u vaš život. Pustite ga da On bude glavni i da vas vodi“, poručio je Pandl. Na kraju je istaknuo da svi imamo poslanje, a ono je – postati sveti.

Uz Pandla, na molitvenom bdjenju sudjelovala su i ostala petorica budućih svećenika Riječke nadbiskupije: Apolinar Barbiš, Silvije Jakšetić, Zdenko Lendl, Alen Markić i Dalibor Peričić.

Prezbitersko ređenje bit će u subotu 20. travnja u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom.