Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenicko-redenje

U Kanadi za svećenika zaređen Marko Bušić

Marko Bušić, Hrvat koji je rođen i odrastao u župi Hrvatskih Mučenika u Mississaugi, jedan je od petorice đakona koje je za svećenike u katedrali sv. Mihaela u Torontu u subotu, 11. svibnja zaredio torontski nadbiskup Francis Leo.

Rijeka: Molitveno bdjenje uoči svećeničkog ređenja

„Mreža koja vam je dana je vjera“, poručio je riječki nadbiskup Mate Uzinić šestorici đakona na molitvenom bdjenju uoči svećeničkog ređenja, u petak 19. travnja u katedrali sv. Vida u Rijeci, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.

U Nikaragvi zaređena devetorica prezbitera

Nadbiskupija Managua ima devetoricu novih prezbitera koje je zaredio 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja, kardinal Leopoldo José Brenes Solórzano, nadbiskup u Managui. Mnogi su vjernici s radošću i ganućem sudjelovali u obredu koji se održao u katedrali u Managui, objavljuje Vatican News.

Biskup Gorski zaredio za svećenika fr. Iliju Lešića

Dominikanac fr. Ilija Lešić je polaganjem ruku zagrebačkoga pomoćnog biskupa Mije Gorskog zaređen za prezbitera na blagdan sv. Alberta Velikog, u srijedu 15. studenog 2023., u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice Svete krunice u Zagrebu.

Papa odgovorio na „dubia“ petorice kardinala

Kardinali Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Juan Sandoval Íñiguez, Robert Sarah i Joseph Zen Ze-kiun postavili su papi Franji pet pitanja tražeći pojašnjenje nekih pitanja u vezi s tumačenjem Božje objave, blagoslovom parova istog spola, sinodalnosti kao konstitutivnoj dimenziji Crkve, svećeničkom ređenju žena te kajanju kao neophodnom uvjetu za sakramentalno odrješenje, izvijestio je 2. listopada Vatican News.

1 2 3 8