Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Održan sastanak Upravnog odbora HRD BIOS-a

Rijeka (IKA)

Članovi Upravnog odbora Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja sastali su se u Rijeci od petka 27. do nedjelje 29. siječnja, izvijestili su iz Udruge.

Uz članove Upravnog odbora sastanku su prisustvovali i duhovnik Udruge mons. Ivan Nikolić te administratorica Udruge. Članovi uprave su razgovarali o tekućim pitanjima te o daljnjim koracima u radu Udruge. Susret je započeo zajedničkom molitvom, a na početku susreta pridružio im se i riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Nadbiskup je pozdravio prisutne i zahvalio što je Rijeka odabrana za ovaj susret. Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković je zahvalio nadbiskupu na podršci, a posebno na tome što se zalagao za osnivanje Odbora za Bračna i obiteljska savjetovališta pri vijeću HBK za život i obitelj. Ovo je veliki korak prema daljnjem pružanju pastoralne podrške bračnim parovima, obiteljima i pojedincima koji traže psihološko-duhovnu podršku u nad/biskupijskim Savjetovalištima te ujedno i vrednovanje rada savjetovališta.

Na izvanrednom plenarnom zasjedanju HBK potvrđeni su članovi Odbora te je mons. Uzinić izabran za predsjednika Odbora. Članovi Upravnog odbora su na svom susretu razgovarali i o ovogodišnjem stručnom skupu za Bračne i obiteljske savjetovatelje koji će se održati u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji od 21. do 24. rujna.

Članovi upravnog odbora su upoznati s trodnevnim programom skupa, a tema ovogodišnjeg susreta je „Suvremeni izazovi i pristupi u savjetovanju i psihoterapiji“. Ove godine je u planu i studijsko putovanje bračnih i obiteljskih savjetovatelja. Program putovanja bi uključivao Ljubljanu, Padovu, Milano i Torino, a sudionici bi posjetili savjetovališta te se upoznali s njihovim radom i izmijenili iskustva.

Razgovaralo se i o projektima koje Udruga provodi kao i o svojim zaposlenicima i mogućnostima sufinanciranja Udruge preko raznih natječaja. Nakon radnog dijela članovi upravnog odbora su posjetili nove prostore savjetovališta Riječke nadbiskupije, izvijestili su iz Udruge.