Budi dio naše mreže
Izbornik

Rim: Zahvalna misa u bazilici Svetog Križa Jeruzalemskog

Rim (IKA)

Kćeri Milosrđa Trećeg reda sv. Franje zajedno s vjernicima, štovateljima bl. Marije Propetog Petković, okupili su se drugoga dana zahvalnoga hodočašća u Rim, u petak 23. lipnja, na euharistijskom slavlju u bazilici Svetoga Križa Jeruzalemskoga.

Bazilika je ujedno i župna crkva župe na čijem se području nalazi generalna kuća Kćeri Milosrđa Trećeg reda sv. Franje. Također, u toj su crkvi održani pogrebni obredi u prigodi preminuća Marije Petković. Misu je, u zajedništvu sa svećenicima koji su u pratnji hodočasnika iz Zagreba, Novske, Ivanić Grada, Zadra, Blata i Dubrovnika, predvodio župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Voštanici u Zadru fra Bojan Rizvan.

U propovijedi je fra Bojan istaknuo znakovitost da se misno slavlje održava upravo u toj bazilici i to u petak kada se spominjemo Muke Gospodnje. Osvrnuo se i na značaj bazilike u životu bl. Marije Propetog Isusa Petković te govorio o njezinom poimanju križa. Slavlje su pjevanjem animirali Poslanici milosrđa uz orguljsku pratnju s. Jasne Crnković.

Hodočašćaše je organizirano u prigodi obilježavanja 20 godina od beatifikacije Marije Propetog Isusa Petković, 25 godine prijenosa zemnih ostataka iz Rima u rodno Blato te 100 godina od prve zajednice koju je osnovala u Subotici.