Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak Povjerenstva za organizaciju 27. hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarijat u RH sudjelovat će 2019. godine 27. put na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd u Francuskoj koje se organizira 61 godinu u nizu. U tu svrhu, vojni ordinarij u RH Jure Bogdan imenovao je Povjerenstvo za pripremu i provedbu 27. hrvatskoga vojnog, policijskog i braniteljskog hodočašća u Lurd. Za voditelja deseteročlanog Povjerenstva i glavnog koordinatora cjelokupnog hodočašća imenovan je generalni vikar don Marko Medo.

Povjerenstvo je započelo s radom sastankom u utorak 27. studenoga u Vojnom ordinarijatu. Budući da je hrvatsko izaslanstvo na konferenciji CIP-a održanoj u Bruxellesu prošlog listopada preuzelo obvezu organiziranja ispovijedi i klanjanja, Povjerenstvo je pristupilo pripremi koncepta koji će biti predstavljen na sljedećoj konferencija CIP-a u Parizu u siječnju sljedeće godine. Raspravljalo se i o raspodjeli dužnosti i cjelokupnom programu hodočašća koji će biti predstavljen vojnom ordinariju.

Hodočašće će se održati od 14. do 21. svibnja u sklopu 61. međunarodnog hodočašća vojski svijeta u Lurd. Geslo hodočašća je „Traži mir i idi za njim”. Raspis za hodočašće u Lurd, prijavnica i obrazac uplatnice bit će objavljeni tijekom prosinca na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u RH u rubrici „Događanja”.

Ključne riječi:
hodočašće Lurd vojni ordinarijat