Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak Povjerenstva za organizaciju 28. vojnog hodočašća u Lurd

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarijat u RH sudjelovat će u svibnju 2020. godine 28. put na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd u Francuskoj koje se organizira 62 godine.

U tu svrhu, vojni ordinarij u RH Jure Bogdan imenovao je biskupijsko Povjerenstvo za pripremu i provedbu 28. hrvatskog vojnog, policijskog i braniteljskog hodočašća u Lurd. Za voditelja dvanaesteročlanog Povjerenstva i glavnog koordinatora cjelokupnog hodočašća imenovan je generalni vikar don Marko Medo.

Povjerenstvo je započelo s radom sastankom održanim u utorak 26. studenoga 2019. u Vojnom ordinarijatu. Sastankom je predsjedao vojni ordinarij. Razmotreni su elementi koji prethode pokretanju inicijalnog raspisa za hodočašće. Raspis će posredstvom vojnih i policijskih kapelanija biti u prosincu upućen pripadnicima hrvatske vojske i policijskim službenicima.

Hodočašće će se održati od 12. do 19. svibnja 2020. u okviru 62. međunarodnog hodočašća vojski svijeta u Lurd u Francuskoj. Geslo hodočašća je “Mir vam svoj dajem (Iv 14,27)”.

Raspis za hodočašće u Lurd, prijavnica i obrazac uplatnice bit će objavljeni tijekom prosinca na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u RH u rubrici “Događanja”.

Ključne riječi:
hodočašće Lurd vojni ordinarijat