Budi dio naše mreže
Izbornik

Sažalnica biskupa iz Đakova u povodu smrti o. Ivana Fučeka

Đakovo (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, umirovljeni nadbiskup Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su provincijalu Hrvatske pokrajine Družbe Isuse o. Daliboru Reniću, DI, sažalnicu u povodu smrti o. Ivana Fučeka.

U sažalnici stoji: „S osjećajima bratskoga zajedništva pridružujemo se Vama, cijeloj zajednici Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, kao i svoj rodbini oca Ivana Fučeka, koji je preminuo 12. siječnja ove godine, na nedjelju Krštenja Gospodinova, u 94. godini života, 76. redovništva i 65. godini svećeništva.

Tako su brojna djela što ih je na svom životnom putu, u krsnom, redovničkom i svećeničkom posvećenju, učinio dragi nam preminuli otac Ivan. Upravo je njegov glas o Radosnoj vijesti široko dopirao do mnogih pojedinaca i zajednica u svim našim biskupijama, i to uvijek s dubokom i promišljenom poukom, sve u želji – kako je u duhu 2. vatikanskoga koncila i sam pater Ivan govorio: da se uživimo u mentalitet današnjeg čovjeka, kako bismo mu mogli približiti otajstva vjere, otkrivajući da ona svoj najdublji, neprolazni temelj ima u Kristu koji je ‘isti jučer i danas i uvijeke’ (usp. Heb 13,8). Taj je pristup otac Ivan snažno ugrađivao u svoja teološka predavanja, u duhovno vodstvo i svoju plodnu pisanu riječ.

Primite izraze naše najiskrenije sućuti uime Đakovačko-osječke nadbiskupije, uime njezinih svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika, dok za preminuloga oca Ivana prinosimo svoje molitve, da ga Gospodin primi u puno zajedništvo proslavljene Crkve i uresi ga slavom i radošću uskrsnuća“.