Budi dio naše mreže
Izbornik

Sažalnica predsjednika HBK u povodu smrti s. Karoline Miljak

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je regionalnoj poglavarici Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove s. Zdravki Leutar sažalnicu u povodu smrti s. Karoline Miljak koju prenosimo u cijelosti.

Poštovana Regionalna poglavarice,

č. s. Zdravka Leutar!

Javio mi je generalni tajnik HBK, doc. dr. sc. Krunoslav Novak, da je voditeljica Ureda za pastoral Roma HBK i članica Vaše Družbe časna s. Karolina Miljak, preminula u subotu, 8. siječnja 2022. u zagrebačkoj bolnici od posljedica zaraze koronavirusom.

Zahvalan sam Bogu što sam upoznao vrijednu sestru Karolinu koja je, kako ste s pravom stavili na osmrtnici, „u vjernosti Kristu, svome zaručniku, živjela svoje redovničko posvećenje do kraja“, kroz punih 52. godine redovničkog života. A kroz to vrijeme uz rad u odgoju i pastoralu mladih, te vođenje duhovnih vježbi za sestre i laike, kao i vršenje savjetničke i poglavarske službe u više zajednica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, osobitu naklonost i ljubav pokazala je u pastoralu Roma, kao i u pastoralu mladih laičkih zajednica Krvi Kristove.

Kao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zahvaljujem Vama, č. s. Zdravka Leutar i Vašoj Družbi za osobiti katehetski doprinos pokojne sestre Karoline u pastoralu Roma, koji joj je bio povjeren još davne 1987. godine. Povjerenu službu ravnateljice i voditeljice ureda HBK za pastoral Roma vršila je do svoje nedavne smrti. Neka joj molitve koje će se ovih dana upućivati za pokoj njezine plemenite duše, pomognu da je Svemogući pridruži uskrsnuću Krista Gospodina. Vjerujemo, naime, da se „njegovim vjernima život mijenja, a ne oduzima“, pa se nadamo da ju je Gospodin primio u svoje vječne dvorove. Nju, koja mu je vijerno služila u redovničkom životu punih 52 godine, neka Uskrsnuli nagradi svojim milosrđem.

U molitvenom zajedništvu s Vama, poštovana regionalna poglavarice sestro Zdravka, sa sestrama Vaše Družbe, kao i s njezinom rodbinom i prijateljima, Bogu zahvaljujemo za njezinu očitovanu ljubav prema Crkvi, narodu i redovničkoj zajednici, te posebice prema „njezinim prijateljima Romima“. Pomogle joj naše molitve da je Svemogući pridruži Kristovom uskrsnuću. Sve koji su pogođeni njezinom smrću, ispunio Gospodin svojom nadom i utjehom. Nek je licem svojim obasja, milostiv neka joj bude i pridruži je anđeoskim zborovima.

S izrazima suosjećanja, solidarnosti i molitvenog zajedništva,

mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski,

predsjednik HBK

vlč. dr. Krunoslav Novak

generalni tajnik HBK