Budi dio naše mreže
Izbornik

Scenski prikaz "Ljubav sv. Klare" u Vinkovcima

Vinkovci (IKA)

Petog dana Izložbe „Vještičarstvo – bajka ili stvarnost“ postavljene u crkvi sv. Ilije na Meraji u Vinkovcima, 30. listopada, mladi iz Svetog Ivana Zeline izveli su igrokaz „Ljubav sv. Klare“.

Prigodni program započeo je nakon večernje mise u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Vinkovcima. Fra Josip Blažević, gvardijan samostana sv. Antuna u Vinkovcima, uveo je okupljene u temu svetosti ukratko predstavivši lik i djelo o. Celestina Tomića, franjevca konventualaca, umrlog na glasu svetosti. „Svetost je poziv upućen svima u Crkvi, moguće ga je ostvariti i moramo ga ozbiljno shvatiti. Svetkovina Sviju svetih nas potiče i ohrabruje da više govorimo i razmišljamo o svetosti. Puno je anonimnih svetaca. Svetost je istinsko ostvarenje ljudske osobe, njezini potencijali razvijeni do maksimuma”.

U crkvi sv. Ilije mladi iz Svetog Ivana Zeline potom su izveli scenski prikaz „Ljubav sv. Klare“ o životu sv. Klare Asiške, družice sv. Franje Asiškoga i začetnice klarisa. Autor teksta je fra Josip Blažević. Ulogu sv. Klare igrala je Nikolina Valjak, naratora Klaudia Grubeša, a na gitari je bio Antun Iveković. Zanimljivo je i da je istoga dana fra Josip Blažević krstio sedmo dijete u obitelji svoga brata, kćer kojoj su dali ime Klara. Voditelji susreta bili su Mateja Mišić i Mario Kobaš.

Spomenuta izložba na Meraji još se može pogledati do srijede u vremenu od 18.30 do 20 sati. U ponedjeljak će se održati cijelonoćno bdijenje u crkvi Srca Isusova na Lapovcima. U vinkovačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga u srijedu drugi je Susret mladih srijedom (SMS) s prigodnom temom „Smrt – sestrica ili tabu?!“