Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Zagreb (IKA)

Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola čiji su članovi dr. Snježana Mališa, dr. Josip Šimunović, Ivana Mokri i Danijel Holeš održana je putem videokonferencije 15. srpnja, priopćio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Nakon molitve nazočne je pozdravio predstojnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole Ivica Žuljević te je potom tajnik Danijel Holeš predstavio dnevni red sjednice.

Povjerenstvo se osvrnulo na održani skup ravnatelja i stručnih službi katoličkih škola 29. siječnja 2021., koji se zbog epidemiološke situacije održao online, kao i na Trajnu formaciju svih djelatnika u katoličkim školama koja je bila predviđena za travanj 2021., ali se nije održala zbog koronavirusa i drugih poteškoća. U nastavku sjednice tajnik je izvijestio članove Povjerenstva o održanom Stručnom skupu ravnatelja u Zadru 1. srpnja 2021. na kojem je zaključeno da se godišnja Trajna formacija djelatnika katoličkih škola, zbog pandemije ne održi ove jeseni nego u redovitom proljetnom terminu 29. i 30. travnja 2022. u Rijeci.

Potom je Snježana Mališa članove Povjerenstva u kratkim crtama upoznala s projektom izrade Tečajeva dodatnih kvalifikacija za ravnatelje i djelatnike katoličkih škola, s kojima će se započeti sljedeće školske godine 2021./2022. Tečajevi će s redovnim stručnim skupovima u organizaciji Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole činiti jednu cjelinu i pomagati svima koji su uključeni u odgojno-obrazovni projekt u katoličkim školama da što lakše izvrše svoje poslanje u odgovornoj zadaći cjelovite izgradnje učenika u svjetlu evanđelja.

Povjerenstvo je dogovorilo da će se, ako epidemiološki uvjeti to dopuste, sljedeći Stručni skup ravnatelja i stručnih službi održati 12. studenoga 2021. u prostorima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.