Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavko Mađor novi zamjenik ravnatelja Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Split (IKA/TU)

Splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša imenovao je Slavka Mađora zamjenikom ravnatelja Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije koji je preuzeo službu u ponedjeljak 8. kolovoza kada je položio Ispovijest vjere i Prisegu o vjernom vršenju službe pred generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem.

Slavko Mađor završio je 2018. godine integrirani diplomski filozofsko-teološki studijski program na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu stekavši akademski naziv magistar teologije. Potom je 2021. magistrirao socijalnu politiku na Studijskom centru socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu obranivši diplomski rad u kojem je obradio tematiku Socijalnog nauka Crkve i načina na koji Caritas živi socijalni nauk Crkve. Godine 2021. završio je usavršavanje za voditelja pripreme i provedbe europskih projekata.

Volonterski put započeo je u udruzi „MoSt“, a potom je volontirao u udruzi „Savao“ koja skrbi za zagrebačke beskućnike. Nakon toga se zaposlio u Hrvatskoj mreži za beskućnike koja brine za beskućnike koji su na ulicama i nisu u sustavu socijalne skrbi, gdje stječe višegodišnje iskustvo rada s najranjivijom populacijom u društvu.