Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljena misa zahvalnica za maturante Velike Gorice

Velika Gorica (IKA)

Misa zahvalnica za maturante Velike Gorice slavljena je u ponedjeljak, 6. svibnja 2024., u župnoj crkvi Župe Navještenja Blažene Djevice Marije.

Slavlje mise zahvalnice u Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici predvodio je povjerenik za pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek.
U homiliji  vlč. Šešek se osvrnuo na evanđelje dana – ulomak koji je dio Isusovog govora s posljednje večere u kojem on Duha Svetog naziva Braniteljem. „Branitelj je netko koga zovemo da bude uz nas, da nas podržava u onom što radimo. Postoji put po kojem dolazimo do Duha Svetog. Moram biti otvoren za poticaje koji dolaze od Boga. Moram malo po malo naučiti raspoznati na što me on poziva, što mi govori tko sam ja. Gospodin Isus po evanđelju ruši u nama osjećaj usamljenog i obeshrabrenog čovjeka. Govori nam da smo ljubljena Božja djeca. Zazovimo Boga svaki dan, da bude uz nas, da nas štiti, da nam osvjetljava dušu kako bismo mogli prepoznati što je istina, a što laž u našem životu, i konačno, da nas pretvori u hram dostojan našeg Gospodina Isusa“, istaknuo je vlč. Šešek.
Suslavili su župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec i kapelan Antonio Kovačić uz posluživanje đakona na praktikumu u župi Navještenja BDM Filipa Pranjića.
Maturanti iz četiriju gradskih škola – gimnazije, ekonomske škole, strukovne škole i zrakoplovne tehničke škole, uz ravnatelje, razrednike i profesore, molitvom su zahvalili za znanja koja su stekli tijekom srednjoškolskog obrazovanja i molili za uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, za uspješno polaganje državne mature i za snagu Duha Svetoga u njihovim daljnjim životnim putevima. Zahvalili su župniku što ih poziva na zajedništvo i okuplja oko oltara na susret sa živim Kristom; ravnateljima na odgovornosti u vođenju škola; profesorima jer su ih, uz to što su ih podučili mnogočemu, učili odgovornosti i poštovanju, pomogli im pronalaziti rješenje za svaki učenički problem te ih, zajedno s roditeljima, oblikovali kao osobe. Roditeljima su zahvalili jer su s njima proživljavali sve dobre i loše trenutke njihova školovanja i pružali, po uzoru na Isusa, bezuvjetnu potporu i ljubav.
Pjevanje je predvodio zbor mladih „Navještenje“. Na kraju, za uspomenu na ovo euharistijsko slavlje, napravljena je zajednička fotografija ispred glavnog oltara.