Budi dio naše mreže
Izbornik

Solidarnost vijetnamskih vjernika uslijed sve ozbiljnijeg zdravstvenog stanja u zemlji

Hanoi (IKA)

U Vijetnamu, uslijed sve ozbiljnijeg stanja zbog pojavljivanja četvrtog vala pandemije brojni volonteri, među njima i redovnici, pomažu zdravstvenom osoblju u prepunim bolnicama, izvijestio je u subotu 17. srpnja Vatican News.

Žarište pandemije je najveći grad u zemlji Ho Chi Minh City u kojemu je 9. srpnja stupilo na snagu dvotjedno zatvaranje. Predsjednik Vijetnamske biskupske konferencije nadbiskup Joseph Nguyen Chi Linh uputio je hitan poziv na solidarnost, upozoravajući na ozbiljne posljedice koje nova ograničenja imaju na najsiromašnije pripadnike društva.

Vijetnam se suočava s nedostatkom osoblja, hrane, sredstava, lijekova, pa čak i budućnosti, upozorio je. Zbog toga je pozvao Vijetnamce u zemlji i dijaspori na solidarnost, obraćajući se posebno vjernicima i dobrotvornim organizacijama, potičući biskupije i Caritas na prikupljanje donacija.

Uz to, nadbiskup je potaknuo vjernike neka se mole i povjere narod svetome Josipu, uključujući i nakane za brz oporavak pape Franje nakon operacije.

Slijedom apela biskupske konferencije, u nekoliko dana prikupljeno je gotovo 174 000 dolara.

Ključne riječi:
pandemija solidarnost vijetnam