Budi dio naše mreže
Izbornik

Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u Poljskoj

Bemowo Piskie (IKA)

Paljenjem svijeća i komemoracijom pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO-a aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti 17. i 18. studenoga odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Hrvatski vojnici su u utorak paljenjem svijeća dužinom Vojnog poligona Bemowo Piskie te komemoracijom u srijedu 18. studenoga, odali počast žrtvama iz Domovinskog rata, povodom Dana sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na sam Dan sjećanja, pripadnici kontingenta postrojili su se u sjedištu Borbene grupe Poljska i zajedno sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojbi američkog, britanskog i rumunjskog kontingenta, te poljskim domaćinima odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Na taj su način hrvatski saveznici iskazali i odali počast hrvatskim braniteljima te poštovanje žrtvi hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata, a posebice Vukovara i Škabrnje.

Nakon prigodne komemoracije, poručnik Tin Guštin održao je za pripadnike 6. HRVCON-a prezentaciju Vukovarske bitke.

Zatim je služena misa za sve žrtve iz Domovinskog rata, koju je predslavio vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta otac Daniel Čolo. O. Čolo je u propovijedi naglasio obvezu svjesnog čuvanja i poštovanja svih koji su se žrtvovali za svoj narod i Domovinu, kao i na najveću žrtvu, onu koju je podnio Krist.