Budi dio naše mreže
Izbornik

Sportski susret FRAMA-e Bosne Srebrene

Visoko (IKA)

Pod geslom „Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet“ (1 Iv 5, 4) održan je u subotu 21. rujna u Visokom XV. sportski susret FRAMA-e Bosne Srebrene. Okupilo se 430 framaša iz 17 bratstava Bosne Srebrene.

Susret je započeo jutarnjim okupljanjem i slavljem mise u prigodno pripremljenoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure. Misu je, uz koncelebraciju desetak svećenika, slavio duhovni asistent fra Davor Petrović. Pjevao je bend Novo nebo iz Zenice.

U uvodnim riječima domaćin i gvardijan samostana u Visokom fra Franjo Radman istaknuo je kako su takvi susreti dio duge tradicije okupljanja mladih u Visokom. Ohrabrio je mlade da se ne boje budućnosti ako uz svetoga Franju slijede Krista, pa i u redovničkom ili svećeničkom pozivu. Potičući također mlade na hrabar hod za Kristom fra Davor je naglasio, oslanjajući se na riječi iz Poslanice sv. Petra apostola, kako jest važno sudjelovati u nečemu, ali kao katolici pozvani su težiti ka pobjedi te uživanju u nagradi vječnoga života.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje te ručak – sendviči koje su pripremile vrijedne ruke visočkih framaša. Imali su framaši tako snage započeti svoje XV. sportske igre, dečki natječući se u nogometu, a djevojke u odbojci. FRAMA Kreševo osvojila je 1. mjesto u nogometu, FRAMA Uskoplje zauzela je 1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu, FRAMA Livno osvojila je 2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu, FRAMA Vitez je treća u odbojci, FRAMA Bučići su najbolji navijači. Tanja Ružić iz Viteza najbolja je odbojkašica, Leo Kožul iz Kreševa najbolji nogometaš, a Jure Cvrlje iz Livna najbolje je branio mrežu svoje ekipe te postao najbolji golman.