Budi dio naše mreže
Izbornik

Srpanjske aktivnosti Caritasovog Centra za prihvat beskućnika

Osijek (IKA/TU)

Tijekom srpnja Caritasov Centar za prihvat beskućnika u Osijeku organizirao je nekoliko radionica za svoje korisnike.

Od 4. do 15. srpnja održane su tri kreativne radionice, na kojima su korisnici izrađivali leptire i cvjetiće od glinamola. Voditeljice radionica bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl te zdravstvena djelatnica Petra Škrbić, koje su kao i do sada animirale korisnike da se pridruže radionici u što većem broju. Nekolicini dosadašnjih korisnika pridružio se novi korisnik koji je pokazao izniman talent te je na taj način motivirao i druge u kreativnosti, pa je nakon radionica nastalo pregršt šarenih, unikatnih i jedinstvenih ukrasa. Time je ostvaren i cilj te radionice – uključiti korisnike u rad te potaknuti maštu i kreativno izražavanje.

U četvrtak 11. srpnja u Centru je održana informatička radionica koju je vodio informatičar Mario Balatinac. Kroz radionicu sudionici su mogli naučiti više o programu MS Excel, te koje su sve osnovne mogućnosti programa. Cilj radionice bio je nadograditi već postojeće znanje novim.

Na svaku organiziranu radionicu pozvani su i na vrijeme obaviješteni svi korisnici, a oni se sami, na temelju vlastitih interesa i sklonosti, priključuju. Sve spomenute radionice organizirane su u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.