Budi dio naše mreže
Izbornik

Stjepan Brčina za Glas Koncila: „Ova ratna korizma može biti trenutak reevangelizacije uspavanih kršćana“

Zagreb (IKA)

Novi broj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 13. ožujka donosi intervju s franjevcem konventualcem Stjepanom Brčinom, poznatom po radu s mladima u kojem govori o korizmenom hodu u vremenu rata u Ukrajini te otkriva kako „oružje pokore“ mijenja čovjekov život.

„Ova ratna korizma može biti trenutak reevangelizacije uspavanih kršćana“, poruka je iz naslova intervjua s o. Brčinom u kojem, među ostalim, kaže: „Ostaje nam sklopiti ruke i aktivirati ‘nuklearnu duhovnu bombu’ koja može zapljusnuti i preplaviti svakoga čovjeka. Neizmjerna je snaga molitve i posta“.

„U ovoj situaciji nije se Bog udaljio od nas, nego smo se mi udaljili od njega. Zato korizmeni dani i post trebaju biti trenutak povratka Bogu, dani promjene, dani milosti Duha Svetoga koji mijenja i donosi plodove mira, ljubavi, strpljivosti, blagosti, dobrote nasuprot plodovima zlih duhova – nestrpljivosti, razdoru, neprijateljstvu“, rekao je o. Stjepan u intervjuu za Glas Koncila u kojem govori i o pastoralu mladih, uličnoj evangelizaciji i drugim područjima u kojima je angažiran.