Budi dio naše mreže
Izbornik

Studijski posjet u okviru projekta „Poštujmo žene iz ruralnih područja“

Banja Luka/Zenica/Sarajevo (IKA)

U okviru projekta "Poštujmo žene iz ruralnih područja" kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka, u partnerstvu s Caritasom Austrije, organiziran je drugi studijski posjet udrugama žena, sa sličnim ili istim ciljem koji se provodi kroz projekt.

Žene iz ruralnih područja imale su priliku 10., 11. i 12. lipnja upoznati se s primjerima dobre prakse, odnosno radom šest udruga: Fondacijom Udružene žene, Banja Luka; Humanitarnim udruženjem žena “Duga”, Banja Luka; Udruženjem “Medica”, Zenica; Centrom ženskih prava, Zenica; Fondacijom za osnaživanje žena, Sarajevo i Udruženjem žena “Udružene”, Sarajevo.

Cilj studijskog posjeta bio je upoznati žene iz ruralnih područja s mogućnostima djelovanja u zajednici, osnažiti ih u području umrežavanja s drugim organizacijama, potaknuti ih na suradnju, samozastupanje i inicijative u lokalnim zajednicama. Primjeri najboljih udruga žena u BiH, njihov rad i inicijative motivirali su žene da napreduju u zagovaranju svojih prava, prenosi Caritas biskupije Banja Luka.