Budi dio naše mreže
Izbornik

Subotica: Adventska duhovna obnova za mlade

Subotica (IKA)

U subotičkom samostanu Kćeri Milosrđa u Subotici i župi sv. Roka od petka 6. do nedjelje 8. prosinca održana je duhovna obnova za mlade.

Započela je misom Prvoga petka u crkvi Sv. Roka na koju se mladi iz Subotice i okolice okupljaju svakog prvog petka u mjesecu. Misu je predvodio župnik mons. Andrija Anišić. On je mlade potaknuo da na duhovnoj obnovi budu otvoreni poticajima Duha Svetoga i podsjetio je kako su takve duhovne obnove koje su prijašnjih godina češće održavane uvijek donosile puno Božjeg blagoslova i duhovne radosti kako samim mladima, tako i župnim zajednicama kojima su pripadali sudionici duhovne obnove.

Poslije mise bilo je euharistijsko klanjanje i pobožnost Srcu Isusovu. Pjevanje na misi i na klanjanju animirali su mladi iz VIS-a „Noa“ i VIS-a „Ritam vjere“.

Na početku susreta u samostanu mlade je pozdravila predstojnica s. Silvana Milan, izrazivši radost što mogu ugostiti mlade u godini jubileja 100. obljetnice njihove Družbe. Govorila im je o značenju duhovne obnove općenito te ih potaknula da vrijeme koje im je na raspolaganju iskoriste za molitvu u tišini te da u susretu s Gospodinom osluškuju što im on želi reći kako bi svoj život nakon duhovne obnove mogli živjeti kvalitetnije i svjedočiti da je Isusov put ljubavi i život po evanđelju najbolji za svakog čovjeka.

Okvirna tema duhovne obnove bila je misao sv. Majke Terezije „Ja sam Božja olovka“. Prigodna razmatranja mladima održao je vlč. Nebojša Stipić, župni vikar župe sv. Antuna Padovanskog u Čantaviru. Mladi su osim toga imali i rad u skupinama, različite radionice te slavili misu. Poslijepodne je prigodno predavanje u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Roka održao o. Danijel Maljur, franjevac iz subotičkog franjevačkog samostana. On je u duhu gesla duhovne obnove govorio o govoru i jeziku kao „Božjoj olovci“. Navečer je u kapeli redovnica održano najprije zajedničko euharistijsko klanjanje koje je animirala Molitvena zajednica „Proroci“, a zatim započelo cjelonoćno klanjanje na kojem je u određene sate sudjelovalo svih trideset pet sudionika duhovne obnove.

Duhovna obnova završila je misom u crkvi Sv. Roka koju je predvodio župnik Anišić. Na misi su mladi čitali Božju riječ i predmolili molitve vjernika. Poslije mise u samostanu su bili na zajedničkom ručku te imali završni plenum.

Ključne riječi:
duhovna obnova mladi Subotica