Budi dio naše mreže
Izbornik

Susreli se kardinal Puljić i biskup Stojanov

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak, 14. listopada u nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u posjet skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kiru Stojanova, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Biskup Stojanov podijelio je s kardinalom svoje iskustvo sudjelovanja prigodom vanjske proslave Gospe od brze pomoći u srijedu, 13. listopada u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku gdje je i predvodio euharistijsko slavlje i procesiju.

Sugovornici su razgovarali i o izazovima metropolijske povezanosti i suradnji, kao i događajima iz života Crkve. Kardinal Puljić zahvalio je biskupu Stojanovu na dolasku i susretu, rekavši da nosi u svom srcu i molitvama Crkvu u Makedoniji.

Istoga dana skopski biskup posjetio je i Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo s dekanom dr. preč. Darkom Tomaševićem. Sugovornici su se osvrnuli na održani Studijski dan posvećen Crkvi u Makedoniji u studenom 2018. u Skoplju, u suradnji KBF-a i Katoličke Crkve u Makedoniji. Dekan Tomašević upoznao je biskupa Stojanova da je Zbornik radova studijskog dana, kojega je uredio dr. vlč. Milenko Krešić, „Katolička Crkva u Makedoniji – kroz povijest“ spreman za tisak te se očekuje uskoro njegovo tiskanje.