Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Šaška i državnoga tajnika za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika mađarske Vlade Miklósa Soltésza

Zagreb (IKA)

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško susreo se u četvrtak 14. siječnja u prostorima Nadbiskupskoga duhovnog stola s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske Miklósom Soltészaom, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Na tragu dosadašnjih brojnih susreta i izvrsne suradnje predstavnika Zagrebačke nadbiskupije i Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu i ovaj je pohod protekao u srdačnome ozračju.
U središtu plodonosnoga razgovora bile su teme vezane uz posljedice potresa koji su pogodili Zagreb, Zagrebačku nadbiskupiju te Banovinu, to jest Sisačku biskupiju.
Posebno se osvrnulo na pomoć mađarske države stradalim područjima, a sugovornici su se dotaknuli i širih tema koje se tiču kršćanske kulture i evanđeoskih vrednota u suvremenome europskom društvu.
U susretu su sudjelovale gospođe: Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika Mađarske, Eszter Kereszthegyi, šefica Kabineta državnog tajnika, Noémi Balczó, osobna tajnica, Anasztázia Sebők, asistentica u Veleposlanstvu, gospodin Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, te prečasni: Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i Josip Kuhtić, kanonik i rektor zagrebačke prvostolnice.