Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Stipića s fokolarinima u Križevcima

Križevci (IKA)

Križevački vladika Milan Stipić se u pratnji đakona o. Livija Marijana u četvrtak, 14. listopada 2021, u fokolaru muške zajednice Djela Marijina u Križevcima susreo s članovima pokreta Fokolara – Djela Marijina u Križevcima, koji žive, djeluju i vode Mariapoli Faro u Križevcima, javljaju iz Križevačke eparhije.

Biskup Stipić slavio je euharistiju zajedno s članovima pokreta i nakon slavlja, u zajedničkom druženju, susreo članove pokreta. Zahvalio im je na lijepoj i bratskoj suradnji koju Križevačka eparhija, Ordinarijat i katedrala imaju s fokolarinima.

Naglasio je vrijednost i važnost crkvenog i kršćanskog zajedništva u životu i radu svih crkvenih zajednica na jednom prostoru, kojim se svjedoči kršćanska ljubav i bratstvo. Izložio im je predstojeće eparhijske projetke i planove u Križevcima, i pozvao sve na sudjelovanje u predstojećim slavljima u katedrali.

Križevački vladika osvrnuo se na svoje nedavno sudjelovanje na otvorenju Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, na susretu istočnih katoličkih biskupa kao i na susret s papom Franjom u Prešovu u rujnu, prenijevši članovima pokreta svoje doživljaje i bitne poruke tih susreta. Zanimao se za život i rad članova ove zajednice u Križevcima te je svima udijelio blagoslov.