Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret osječke Podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva

Osijek (IKA)

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) Podružnice Osijek, okupili su se u srijedu 16. lipnja na misu zahvalnicu u osječkoj crkvi sv. Roka.

Misu je predvodio bivši duhovnik podružnice Osijek dr. sc. Stjepan Radić. Homiliju je održao novi duhovnik dr. sc. Davor Vuković.

Dr. Vuković pozvao je sve da ljube i služe i onda kada se to ne očekuje te tako budu sol zemlje i svjetlo svijeta. Nadalje je istaknuo kako ljubav „prema neprijateljima nije svojstvena ni čovjekovoj prirodi ni poznatim filozofskim pravcima, ali u srži obilježava Kristov život i nauk. Mi smo također pozvani svojim trudom i radom odgovoriti na taj poziv.“ Prisutni su zahvalili Gospodinu za sav prijeđeni put i borbu naše zemlje i svijeta u ovim teškim vremenima, ali i za sav put kojim je Društvo prošlo te put koji je tek pred njim.

U prostorima Nadbiskupskog vikarijata nova predsjednica Podružnice prim. dr. sc. Melita Vukšić Polić, dr. med., pred okupljenim je liječnicima i svećenicima zahvalila dosadašnjoj predsjednici, liječnici Anamariji Čondor i dosadašnjem duhovniku, dr. Radiću na njihovu trudu i brizi oko djelovanja Podružnice.

Nacionalni duhovnik HKLD-a, don Ivan Bodrožić u petak 19. lipnja, na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova u istoimenoj crkvi u Splitu posvetit će Hrvatsko katoličko liječničko društvo Presvetom Srcu Isusovu, po primjeru pape Franjo koji je isto učinio prošle godine u Vatikanu.