Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

Mali Lošinj (IKA)

Svećenička i redovnička zvanja iz Malog Lošinja okupila su se u ponedjeljak 12. kolovoza na prvom druženju i slavljenju Boga.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u Velom Lošinju te je nastavljen u opuštenoj atmosferi međusobnim upoznavanjem. U večernjim satima u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije najprije se molila krunica u vidu duhovne priprave na svetkovinu Velike Gospe, a koju su predmolile službenice Milosrđa Ancelle. Uslijedila je svečana euharistija s pjevanom Večernjom koju je predvodio mladomisnik Saša Malović.

U homiliji je vlč. Malović, u sjećanju na ovogodišnji Mladifest u Međugorju, zahvalio župljanima koji molitvama podržavaju i prate svako izmoljeno zvanje. Potaknut evanđeljem dana, podsjetio je da “Sin čovječji nije trebao platiti porez, a platio ga je. Nije trebao ići na križ, a išao je”. Propovjednik je uputio na najveću Ljubav, i vratio je u sjećanje upoznavanje te ljubavi koja ih je osvojila do te mjere „da smo pozvani biti prozor u kojem će drugi vidjeti Milosrdnog Boga“.

Prije završnog mladomisničkog blagoslova, župnik malološinjske župe don Robert Zubović pozdravio je prigodnim riječima i znakom pažnje sve okupljene te se prisjetio i najstarijeg svećenika rodom iz Malog Lošinja mons. Marija Cosulicha, umirovljenog tršćanskog župnika i još nekoliko redovnica.

Župa Blažene Djevice Marije danas ima sedmoricu svećenika, pet redovnica i tri kandidatice, djevojke koje su se u posljednje dvije godine odlučile na redovničko zvanje u redu Ancella.

Ključne riječi:
duhovna zvanja Mali Lošinj