Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret europskih nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela

Madrid (IKA)

Na susretu u Madridu od 7. do 11. veljače okupilo se šesnaestero europskih nacionalnih ravnatelja, među kojima i ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin.

Susret europskih nacionalnih ravnatelja održan je u organizaciji španjolske Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela, održan je. Tijekom susreta ravnatelji su predstavili svoje urede i ono što čine u misijskom poslanju Crkve u svojim zemljama. Promišljalo se o karizmi i poslanju Papinskih misijskih djela, o obilježavanju velikih obljetnica tijekom ove godine: 400 godina od osnutka Kongregacije za evangelizaciju naroda, 200 godina od osnutka Djela za širenje vjere, 150 godina od rođenja bl. Paola Manne, utemeljitelja Misijske zajednice, 100 godina od uzdizanja djela na razinu papinskih; te o pripravi za beatifikaciju Pauline Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere koja će se održati u svibnju ove godine u Lyonu.

Isto tako kroz svjedočanstva mladih ljudi koji su proveli vrijeme u misijama te međusobnim dijeljenjem iskustava ravnatelji su nastojali tražiti nove načine misijskog djelovanja i poslanja te otvarati nove perspektive u djelovanju u njihovim mjesnim Crkvama.

Na susretu su sudjelovali generalni tajnik Papinskog djela za širenje vjere o. Tadeusz Nowak, generalni tajnik Papinske misijske unije fra Dinh Anh Nhue Nguyen, i šesnaestero nacionalnih ravnatelja među kojima i s. Ivana Margarin, ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.