Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministranata Sisačke biskupije u Lasinji

Lasinja (IKA)

U župi sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika u Lasinji, 30. studenog i 1. prosinca, održan je susret ministranata Sisačke biskupije od 7. razreda osnovne škola do 2. razreda srednje škole.

Dječaci su se u jutarnjim satima, zajedno s povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja, vlč. Hrvojem Zovkom, okupili u duhovnom centru Lasinja. Dva dana bila su provedena u zajedništvu molitve, kateheza, igre, sportskih aktivnosti, međusobnog upoznavanja i sklapanja novim prijateljstava te slavljenja mise.

Večernju misu u subotu predslavio je biskup Vlado Košić koji je u homiliji, propovijedajući o pozivu prvih učenika, ohrabrio dječake u njegovu promišljanju o Isusu.

Nedjeljnu župnu misu predslavio je vlč. Hrvoje Zovko potaknuvši župljane na molitvu za odaziv svih onih koje je Gospodin pozvao na put svećeništva i redovništva.

Animaciju programa susreta ministranata s povjerenikom osmislili su i vodili bogoslov Sisačke biskupije pete godine, Damir Kunić i sjemeništarac 4. razreda, Stjepan Kovačević.

Ovim putem najavljujemo i sljedeći susret ministranata za dječake od 3. do 6. razreda osnovne škole koji će se u Lasinji održati 31. ožujka i 1. travnja 2020.