Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret svećenika Slavonsko-srijemskog grkokatoličkog vikarijata

Zagreb (IKA)

Prvi put nakon ublažavanju mjera zaštite zbog epidemije COVID-19, u subotu 6. lipnja u slavonsko-brodskoj grkokatoličkoj župi, filijali Bukovlje,okupili su se svećenici iz Slavonskog i Srijemskog dekanata na svoj redoviti susret pod predsjedanjem biskupskoga vikara za Slavoniju i Srijem mr. sc. Vladimira Sedlaka.

Susretu je nazočio i apostolski upravitelj Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, koji je u toj prigodi istaknuo zajedništvo u različitosti kroz redovite susrete svećenika ovih dvaju dekanata.

Svećenici su ponajprije u crkvi odslužili pjevani Moleben Kristu Čovjekoljupcu i izmolili posvetnu molitvu Srcu Isusovu, predavajući sebe, svoje svećeništvo, svoje obitelji i župe pod zaštitu Kristove ljubavi i milosrđa.

Na sjednici koja je uslijedila nakon molitve promišljalo se o nadolazećem popisu pučanstva, upoznajući metode, parametre, statističke činjenice, te njihovu sveukupnu važnost za grkokatolike. Nakon točaka praktične naravi, ordinarij mons. Milan Stipić izložio je razne informacije vezane uz djelokrug rada pojedinih centralnih ustanova Križevačke eparhije, upoznao je također svećenstvo s personalnim promjenama unutar eparhijskih centralnih ustanova, a pozvao je i na sudjelovanje u više eparhijskih hodočašća: Slavonski Brod – hodočašće Gospi od Brze Pomoći i Krk – godina biskupa Mahnića.

Susret je nastavljen objedom u pastoralnom centru koje je za potrebe ovoga susreta ustupila Rimokatolička župa Podvinje, također u naselju Bukovlje. Sudionici se zahvaljuju ocima Spiritancima na ovome znaku bratskoga zajedništva u službi Kristova poslanja.