Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Nikola darivao djecu Caritasovih korisnika kroz akciju „Budi moj sveti Nikola“

Dubrovnik (IKA)

Na blagdan sv. Nikole 6. prosinca u prostorijama Caritasa Dubrovačke biskupije djeca korisnika Caritasa dobila su darove koje su napisali kao svoje želje svetom Nikoli.

Djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa dočekivali su djecu koja su dolazila u pratnji roditelja te su svi uz zabavu i pjesmu čestitali imendan sv. Nikoli. Sveti Nikola je uz pomoć anđela djeci predao darove, a djeca su se s njima fotografirala za uspomenu. Slavlju se pridružio i zbor Unison na čelu sa Stijepom Gleđ Markosom.

Akciji je prethodilo animiranje putem Caritasovih društvenih mreža na kojima su oni koji su željeli mogli ispuniti dječje želje te specifične darove kupiti, lijepo zamotati i donijeti u Caritas. Odaziv na akciju bio je, kao i prethodnih godina, brz i učinkovit. Zajedništvo prijatelja i darivatelja Caritasa u akciji „Budi moj sveti Nikola“ omogućilo je najmlađima iskustvo radosti zbog primljenog dara i osjećaj posebnosti svakoga od njih kroz odgovor na njihove želje, a odraslima je pružena prilika za radost darivanja, izvijestio je Caritas Dubrovačke biskupije.