Budi dio naše mreže
Izbornik

„Sv. Nikola uči nas postati znakom Božje ljubavi i dobrote koja svijet čini ljepšim“

Šibenik (IKA)

Sveti Nikola biskup proslavljen je u četvrtak 6. prosinca u svečevoj crkvi na šibenskoj rivi. Svečano misno slavlje za putnike, pomorce i ribare u večernjim satima predvodio je predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenski biskup Tomislav Rogić.

U koncelebraciji je bio i župnik katedrale Sv. Jakova don Krešimir Mateša. U crkvi Sv. Nikole slavljene su na svečev blagdan tri jutarnje mise i još jedna popodnevna koja je okupila velik broj djece.

U homiliji biskup Rogić poručio je kako je sveti Nikola svojim životom pokazivao je da se može živjeti drugačije, sretnije i ljepše kad se živi za druge. Postao je svjedokom Božje ljubavi za čovjeka, znakom Božje providnosti, Božjeg djelovanja po Isusu Kristu spasitelju čovječanstva.

Bog sve može okrenuti na dobro. Upravo tome je sveti Nikola tako vjerna slika i znak. Nikola nas uči pouzdati se u Boga, Bogu vjerovati i kad je teško, opasno, neizvjesno, ali i kad nam ide, kad smo uspješni. Sveti Nikola uči nas dobro činiti drugima i postati znakom Božje ljubavi i dobrote koja svijet čini ljepšim, zapravo onakvim kakvoga je dobri Bog htio i u evanđelju obznanio, poručio je biskup Rogić.

Već više godina članovi Caritasa katedralne župe svetog Jakova ispred crkve Sv. Nikole na svečev blagdan provode humanitarnu akciju prodaje kolača i prigodnih adventskih i božićnih rukotvorina.

Sav prihod namijenjen je socijalno najsiromašnijim župljanima katedralne župe, kazala je voditeljica župnog Caritasa Ankica Šego. Naglasila je kako se djelatnom kršćanskom ljubavlju može istinski, siromašnim župljanima uljepšati svetkovinu Božića. Zahvalila je i svima koji su se angažirali oko izrade i prodaje prigodnih artikala.