Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečana sjednica Hrvatskoga mariološkog instituta

Zagreb (IKA)

Godišnja svečana sjednica Hrvatskoga mariološkog instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je u utorak 28. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Uz predstojnika prof. dr. sc. Ivana Karlića, zamjenika predstojnika mons. dr. sc. Vladu Košića i tajnicu doc. dr. sc. s. Valeriju Kovač, na sjednici se okupilo oko 25 članova HMI-a.

U osvrtu na prošlogodišnje djelovanje članovi su kao poseban događaj istaknuli dodjelu Medalje pontifikata pape Franje Hrvatskome mariološkom institutu u prosincu 2019. godine, za njegov višedesetljetni znanstveno-istraživački rad. Među ostalim, razgovaralo se o sudjelovanju članova HMI-a na sljedećem, 25. po redu mariološko-marijanskom kongresu, koji će se od 9. do 13. rujna 2020. održati u Rimu o temi: „Marija i kulture danas. Modeli, komunikacije, perspektive”. Zatim su članovi podržali prijedlog da se sljedeći nacionalni mariološko-marijanski kongres 2021. godine održi u Međugorju i da se uskoro poduzmu pripremni koraci za njegovu organizaciju. Članovi su također dogovorili proslavu Dana HMI-a, koja će se održati na Blagovijest na KBF-u u Zagrebu, a euharistijsko slavlje predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Najavljeno i je skorašnje objavljivanje zbornika radova sa znanstvenoga simpozija održanoga u Sinju, a u pripremi je i zbornik radova sa znanstvenoga skupa održanoga u Travniku.