Budi dio naše mreže
Izbornik

Pedesetnica u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije

Donji Lapac (IKA)

Svetkovina Duhova ili Pedesetnica u nedjelju 30. svibnja svečano je proslavljena misom u župi sv. Ivana Pavla II., najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije.


Na početku mise župnik Dino Rupčić uskliknuo je „Crkvo naša, sretan ti rođendan“. Pozvao je vjernike da promišljaju o svojoj pripadnosti Crkvi, zajednici vjernika koju je ustanovio sam Krist.

U homiliji župnik Rupčić istaknuo je:
“Današnjim događajem, silaskom Duha Svetoga nad apostole u obliku plamenih jezika, rodila se Crkva koja nije više ostala zatvorena u strahu od Židova, već je krenula otvoreno i neumorno naviještati Krista raspetoga svakom čovjeku. Svaki od apostola je krenuo u svoj dio svijeta i tako se Crkva posredstvom Duha Svetoga počela širiti među mnogim plemenima i narodima. I danas se u nama treba dogoditi događaj Pedesetnice. Plamen vjere zapaljen od Duha Svetoga treba se rasplamsati u našim srcima i tako ćemo pronositi vjeru u Krista u okruženju u kojemu živimo”, zaključio je župnik Rupčić svoju homiliju.

Na kraju mise predstavljeni su ovogodišnji krizmanici kojima će sakrament svete potvrde 13. lipnja podijeliti gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Ovogodišnji krizmanici su:  Tomislav Palata, Mihael Džanan, Luka Švitek, Tara Klobučar, Lea Lukenda, Gabrijela Džanan, Nika Dejanović.

Potom je župnik Rupčić, zajedno s okupljenim župljanima, zahvalio Bogu za mjesec svibanj u kojemu su svakodnevno molili Gospinu krunicu i adorirali pred Presvetim oltarskim sakramentom, te molitvom zadobili brojne milosti. Također, zahvalili su Bogu na daru svetog zaštitnika Ivana Pavla II. čiju su 100. godišnjicu rođenja svečano proslavili u svojoj župi.