Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjedočanstvo iz srca dječaka koji je prišao Papi

Vatikan (IKA)

Na općoj audijenciji 20. listopada u Vatikanu, dok je spiker na njemačkom jeziku čitao odlomak iz Poslanice Galaćanima, o kojoj je papa Franjo govorio u katehezi, do Svetoga Oca polako se penjao desetogodišnji dječak s kognitivnim teškoćama, iz talijanskoga mjesta San Ferdinando di Puglia, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Čim je dječak došao do njega, Papa je s njim razmijenio nekoliko riječi i upitavši ga želi li sjesti kraj njega, posjeo ga na mjesto mons. Leonarda Sapienze, dužnosnika Prefekture papinskoga doma, od kojega je dječak poslije tražio Papinu kapicu. Nakon zagrljaja s Papom i nakon što je dobio kapicu koju je odmah stavio na glavu, dječaka su odveli na mjesto do njegove majke.

Papa se pak, na početku kateheze, osvrnuo na taj događaj. Ovih dana govorimo o slobodi vjere, slušajući Poslanicu Galaćanima. Ali, palo mi je na pamet ono što je Isus govorio o spontanosti i slobodi djece, kada je ovaj dječak bio slobodan približiti se i kretati kao da je u svojem domu, rekao je Papa i podsjetio – “Isus nam kaže: I vi, ako ne postanete kao djeca nećete ući u kraljevstvo nebesko’. Hrabrost za približiti se Gospodinu, biti otvoreni prema Gospodinu, ne bojati se Gospodina; zahvaljujem tom djetetu na lekciji koju je dao svima nama. I neka mu Gospodin pomogne u njegovu ograničenju, u njegovu rastu, jer je dao to svjedočanstvo koje mu je došlo iz srca”.