Budi dio naše mreže
Izbornik

Tjedan pokore i pomirenja u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci

Zagreb (IKA)

Nakon prekida obustave misa s narodom, a potaknuti pozivom pape Franje na pokoru i molitvu za zaustavljanje pandemije uzrokovane koronavirusom, u župi sv. Josipa od 11. do 16. svibnja bio je organiziran tjedan pokore i pomirenja.

U prvome redu, tijekom ovoga tjedna, bio je omogućen pristup vjernicima sakramentu pomirenja. U prijepodnevnim i večernjim terminima vjernici su mogli pristupiti sakramentu ispovijedi ili duhovnom razgovoru sa svećenikom. U utorak, 12. svibnja, na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, u crkvi je, tijekom dana, bio izložen na javno štovanje vjernicima relikvijar s moćima sv. Leopolda. U srijedu, 13. svibnja, na spomendan Gospe Fatimske, u večernjim satima, bila je marijanska pobožnost, s razmatranjima sestre Lucije iz Fatime, o značenju fatimskih ukazanja i poruke. Nakon pobožnosti molila se molitva Mariji, koju je sastavio papa Franjo za ovo vrijeme opasnosti od širenja koronavirusa. U četvrtak, 14. svibnja, na poticaj pape Franje u župi je bila molitva za prestanak pandemije, a vjernicima je predložen post i osobna molitva uz djela ljubavi.

Tjedan pokore i pomirenja, završio je Caritasovom akcijom podjele mjesečnih paketa siromašnim župljanima korisnicima župnog Caritasa. Podijeljeno je oko osamdeset paketa, a većinu paketa volonteri Caritasa odnijeli su u domove starijih korisnika, kako ne bi bili izloženi mogućoj zarazi.