Budi dio naše mreže
Izbornik

Tjedan posvećen bl. Alojziju Stepincu u slavonskobrodskoj župi

Slavonski Brod (IKA)

Pod geslom „Gore gledaj, prema nebu, i ne boj se!“ počeo je u utorak 7. veljače u Župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu tjedan posvećen našem blaženiku.

Večernje misno slavlje u zajedništvu s domaćim župnikom Matom Matasovićem predvodio je vlč. Tomislav Karavidović, župnik u Garčinu.

U propovijedi je posvijestio kako im njihov nebeski zaštitnik bl. Alojzije Stepinca kao svijetli lik hrvatske povijesti treba biti putokaz i svjetlo u konkretnom životu, ponos i dika. On je poslije mise održao nagovor u kojem je promišljao o patnji. Naglasivši kako Crkva svece stavlja za uzor da se na njihovom životu vjernici nadahnjuju, pojasnio im je smisao patnje kroz koji su prošli mnogi sveci. „Kada je riječ o patnji, nema instant rješenja. Patnja propituje cjelokupni čovjekov identitet i odnos s Gospodinom. Odgovor na patnju nalazimo u Svetom pismu, napose u knjizi o Jobu koji je otkrio smisao patnje tek kada se otvorio Bogu i dopustio da mu progovori“, rekao je uz ostalo vlč. Karavidović. Župljane je potaknuo da kroz ovaj tjedan, kada će se pripremati i slaviti Stepinčevo, čitaju Knjigu o Jobu kako bi dublje shvatili smisao patnje.