Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora

Zagreb (IKA)

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, upriličio je u gradskoj palači Dverce 20. siječnja tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predvođene doajenom apostolskim nuncijem Giorgiom Linguom, priopćeno je iz Službe za informiranje.

Uime Diplomatskog zbora te uime konzularnih misija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu gradonačelniku je zahvalio apostolski nuncij Giorgio Lingua. “Želimo vam uspjeh u obavljanju vaših dužnosti i visokih odgovornosti, za dobrobit Zagreba i svih onih koji u njemu žive, rade ili ga posjećuju. Bilo bi nam zadovoljstvo proširiti našu suradnju kako bismo pomogli u razvitku grada, za prosperitet i bogatstvo svih njegovih građana”, istaknuo je nuncij, poželjevši na kraju svim Zagrepčanima sretnu novu 2022.

Iskazujući zahvalnost na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji, gradonačelnik Tomašević je članove Diplomatskog zbora upoznao s provedbom politika promjena za bolji Zagreb, istaknuvši kao jedan od najvažnijih prioriteta stabilizacijau gradskih financija. Istaknuo je i znatno povećanje broja prijava obnove zgrada javnog sektora za dodjelu sredstava Fonda solidarnosti, te naglasio kako očekuje od Vlade RH da učinkovitije prati napore Grada Zagreba u obnovi nakon potresa. Zahvalio je svima koji iskazuju podršku obnovi grada, istaknuvši: “U tom smislu i više smo nego otvoreni za suradnju i razmjenu dobrih iskustava vaših zemalja kako bismo Zagreb učinili boljim mjestom za svakoga”.