Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalno čestitanje svećenika i redovnica biskupu Komarici

Banja Luka (IKA)

Svećenici i redovnice iz Banje Luke, koji nisu bili pastoralno spriječeni, došli su na Veliku subotu 8. travnja u Biskupski ordinarijat na tradicionalno uskrsno čestitanje svome biskupu ordinariju Franji Komarici.

Prigodnu čestitku – u obliku molitve Uskrslom Kristu – izrekao je pomoćni biskup Marko Semren. Biskup Komarica zahvalio je mons. Semrenu te se ukratko osvrnuo na potrebu vjerodostojnoga življenja svakoga tko vjeruje u Uskrslog Krista, osobito ako je od njega pozvan da u Crkvi obavlja određenu važnu službu u korist crkvene zajednice i općega dobra.

Zahvalio je braći svećenicima i sestrama redovnicama za njihovo postojano vjerno služenje Kristovom Evanđelju kroz molitvu, rad i trpljenje. Potaknuo ih je da ustraju u toj i takvoj vjernosti.

Svi su se spomenuli upravo preminuloga svećenika fra Josipa Božića koji je brojne godine savjesno radio i žrtvovao se u župama Banjolučke biskupije.

Biskup je sve nazočne obavijestio o nekim aktualnim pastoralno-duhovnim događanjima koja su planirana ovoga proljeća u crkvama Banje Luke, a na kojima će se okupiti i sudionici iz drugih dijelova biskupije, kao i iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske te iz još nekih europskih zemalja.

Svećenici i redovnice su izvijestili o nekim planiranim hodočašćima vjernika koja planiraju u neka svetišta u Hrvatskoj. Biskup Komarica ih je na kraju sve još jednom pozvao da budu ujedinjeni u molitvi i u međusobnoj ljubavi i solidarnosti te u zajedničkom zauzimanju za budućnost biskupske zajednice.