Budi dio naše mreže
Izbornik

Trajna izgradnja mladih svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije

Tomislavgrad (IKA)

Druga godina permanentnog obrazovanja za mlade svećenike do 10. godine svećeništva Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održana 22. i 23. ožujka je u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru, objavljeno je na mrežnoj stranici hercegovačkih biskupija.

Ovaj dvodnevni susret na kojem je sudjelovalo više od dvadeset mladih svećenika bio je prilika da se raznim temama o kojima su slušali pripreme za buduće izazove koji će ih čekati kroz buduće pastoralno djelovanje.

Susret jepočeo u srijedu, 22. ožujka pozdravnim govorom i uvodnim riječima mjesnog biskupa Petra Palića. Nakon uvodnih i pozdravnih riječi susret je nastavljen predavanjem dr. don Edvarda Punde s temom „Svećenik – čovjek blizine s Bogom, s biskupom, među svećenicima i narodom“ (papa Franjo).

Uslijedio je duhovni dio susreta: Večernja molitva i euharistijsko klanjanje.

Drugi dan susreta 23. ožujka počeo je Službom čitanja i Jutarnjom molitvom. Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš održao je predavanje s temom „Kakav svećenik/redovnik želim biti?“, a završno predavanje održao je generalni vikar hercegovačkih biskupija don Nikola Menalo o temi „Upravljanje vremenitim dobrima i nove odredbe Zakonika kanonskog prava u vezi s tim“.

Mladi svećenici imali su između svakoga predavanja vremena za konstruktivne rasprave s predavačima o temama koje su slušali.

Euharistijskim slavljem i zajedničkim objedom završena je dvodnevna duhovno-obrazovna izgradnja mladih svećenika.