Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći konvoj pomoći iz Baden-Württemberga stigao u Sisačko-moslavačku županiju

Sisak (IKA)

U petak 22. siječnja njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dopremili su treći konvoj pomoći. Konvoj su dočekali državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić te županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić, stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice od petka 22. siječnja.

Konvoj koji su činila 4 kombi vozila te 16 kamiona i šlepera s 43 vatrogasca, je dopremio 17 stambenih kontejnera i sanitarnih kontejnera, vatrogasnu opremu i građevinski materijal potreban za obnovu. Također je donirano i jedno bolničko vozilo. Nakon dolaska, njemački vatrogasci su posjetili zapovjedništvo Vatrogasne operativne zone Glina, gdje im je prikazan rad vatrogasaca na ovom području.

Dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva

Vatrogasci Baden-Württemberga su prvi konvoj sa 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine dopremili 2. siječnja. Drugi konvoj koji su činila 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je 8. siječnja raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su za potrebe vatrogasaca na pogođenom području donirana 3 navalna vozila i 2 kombi vozila.
Dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, vatrogasci Baden-Württemberg posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

Županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić: Od srca zahvaljujem prijateljima na ovoj donaciji

“U ovom trećem konvoju stigao je veći broj stambenih kontejnera koji će pomoći smještaju građana na stradalom području, a vatrogasna oprema će biti raspoređena vatrogascima na terenu. Od srca zahvaljujem dragim prijateljima na ovoj donaciji”, rekao je zapovjednik Brlečić. navodi se u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice od petka 22. siječnja.