Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medicinska-oprema

Donacija Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

U sklopu suradnje Suverenoga malteškog reda i Hrvatskoga Caritasa zalaganjem izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe početkom srpnja u Hrvatsku je stigla donacija 29.440 kućnih antigenskih testova, 20.000 jednokratnih medicinskih zaštitnih maski te nekoliko korištenih električnih bolničkih kreveta s ormarićima i drugog namještaja, priopćeno je iz Hrvatskoga Caritasa.

Papina pomoć Kolumbiji

Papa Franjo ponovno je darovao medicinsku opremu za područja najviše pogođenima pandemijom, koju je Apostolska milostinjarnica uputila u Kolumbiju, prenosi Vatican News.

Treći konvoj pomoći iz Baden-Württemberga stigao u Sisačko-moslavačku županiju

U petak 22. siječnja njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dopremili su treći konvoj pomoći. Konvoj su dočekali državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić te županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić, stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice od petka 22. siječnja.

COVID-19: U Hrvatsku dopremljeno još 86 tona medicinske opreme iz Kine

U Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman u nedjelju 10. svibnja sletio je sedmi po redu zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb. Njime je dopremljeno oko 86 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i ostalim službama tijekom epidemije koronavirusa, piše u priopćenju Službe za odnose s javnišću Vlade Republike Hrvatske.

U Hrvatsku dopremljeno još 58 tona medicinske opreme

Danas je u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja sa 58 tona medicinske opreme, što je nastavak kontinuirane dostave zaštitne opreme i opskrbe hrvatskog zdravstvenog sustava u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.

1 2