Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

Zagreb (IKA)

U sklopu suradnje Suverenoga malteškog reda i Hrvatskoga Caritasa zalaganjem izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe početkom srpnja u Hrvatsku je stigla donacija 29.440 kućnih antigenskih testova, 20.000 jednokratnih medicinskih zaštitnih maski te nekoliko korištenih električnih bolničkih kreveta s ormarićima i drugog namještaja, priopćeno je iz Hrvatskoga Caritasa.

Medicinske zaštitne maske namijenjene su pretežno korisnicima ustanova Caritasa Varaždinske biskupije a kućni će antigenski testovi biti stavljeni na raspolaganje i korisnicima ustanova susjednih nad/biskupijskih Caritasa.

Nakon što je prije nekoliko godina posredstvom Suverenoga malteškog reda Hrvatski Caritas za korisnike posudionica medicinske opreme i pomagala nad/biskupijskih Caritasa u Hrvatskoj primio veći broj električnih bolničkih kreveta, najavljena je i nova donacija invalidskih kolica, kao i veći broj električnih bolničkih kreveta, koja bi u Hrvatsku trebala stići tijekom ljeta.

U okolnostima otežana pružanja zdravstvene skrbi, osobito za osobe koje su upućene na kućnu njegu, koje čekaju na rehabilitaciju i terapije u specijaliziranim medicinskim ustanovama i lječilištima ili pak operativne zahvate, kao i one kojima su kao kroničnim ili terminalnim bolesnicima potrebne usluge kućnih hospicija, pomoći u kući ili koje ovise o najbližim članovima obitelji – ovakve donacije potpora su konkretnoj i zauzetoj službi nad/biskupijskih Caritasa.

„Sretni smo kad možemo unutar Caritasove obitelji u Hrvatskoj snažiti dragocjenu pomoć koju korisnicima ustanova i primjerenih socijalnih službi pružaju kolegice i kolege u nad/biskupijskim Caritasima. Zahvaljujemo donatorima iz Suverenoga malteškog reda, kao i drugima u inozemstvu, osobito u Hrvatskim katoličkim misijama, koji trajno imaju srca i sluha za potrebe naših ljudi“, prigodom primitka ove donacije rekao je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.